måndag 3 september 2018

Grekiska köttbullar med pasta och äppelwok med vaniljkräm

Grupp: Emelina & Jennifer


Beskriv kortfattat hur ni planerade/organiserade arbetet. Vad skulle ni gjort annorlunda?
Vi började med att titta på de olika recepten för att få en uppfattning hur långt tid varje moment skulle ta. Därefter bestämde vi oss vem som skulle göra vad. Jennifer började med tomatsåsen, och Emelina med köttbullarna. Efter att Emelina rullat ihop köttfärsen till bollar började hon med att koka upp vatten till pastan i en vattenkokare. Medans såsen stod och puttrade så hällde Emelina upp vattnet i kastrullen samtidigt som Jennifer mätte upp pastan och la i den i kastrullen. Medans pastan kokade, stekte vi upp köttbullarna som vi sedan la i kastrullen med såsen. Pastan blev klar och Emelina tömde ut vattnet och satte på locket på kastrullen. Därefter började vi med att göra såsen till efterrätten som vi satte in i kylen. Medans vaniljsåsen var i kylen skar Jennifer upp äpplena och tillsatte kardemumma och socker i en stekpanna. Sen var all mat klar och då la vi upp den på våra tallrikar.
När vi hade tid över dvs när vi t.ex. hade pastan i kastrullen så diskade vi för att spara så mycket tid som möjligt, samt så dukade vi.

Vi tycker att allt flöt på bra och att det inte var något speciellt moment som vi misslyckades med som påverkade maträtten negativt. Dock så hade vi kunnat lägga i lite extra tomatsås då det blev lite mycket köttbullar i jämförelse med mängden sås. Vi hade även kunnat lägga i lite extra ägg så att köttbullarna skulle kunna rullas ihop lättare utan att falla samman när vi stekte. Annars så gick allt som planerat, och blev bra tillslut.

Vilka matlagningsmetoder använde ni? Beskriv kortfattat hur ni utförde dem.

Vi hackade och fräste löken till såsen samt morötterna, vi kokade upp vattnet till pastan i vattenkokare, vi brynte och stekte köttbullarna i stekpannan, vi wokade äpplena till efterrätten och lät tomatsåsen med köttbullarna att puttra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar