måndag 3 september 2018

Planering/organisering:
Vi läste igenom receptet och räknade ut hur lång tid allt skulle ta. Vi planerade sedan genom att dela upp de olika uppgifterna jämt, Meja gjorde köttbullarna och äpplena, Hanna gjorde tomatsåsen, pastan och vaniljkrämen. Vi tajmade väldigt bra. Vi finhackade löken och rev moroten grovt. Vi fräste dom sedan i pannan och sen pressade vi i vitlök. Sedan hällde vi i de krossade tomaterna och även chilisås. Sedan lite kryddor på det också. När vi skulle göra köttbullarna började vi med att lägga ströbröd och vatten i en bunke för att ligga i 3 minuter. Därefter skulle alla ingredienser i vilket var: köttfärs, lök, en pressad vitlök, salt, peppar, oregano och ett halvt ägg. Därefter blandade jag noga igenom köttfärsen för att undvika möjliga kryddklumpar eller större mängder av lök. När vi väl sedan skulle rulla köttbullarna fuktade jag mina händer och skärbrädan för att undvika att köttet skulle fastna på våren brädan eller mina händer. Därefter la vi i köttbullarna i stekpannan och stekte dom i lite matfett, först på en högre värme för att få en yta och sedan på lägre värme för att få dom genomstekta.
Vi kokade upp vattnet till pastan i en vattenkokare och hällde sedan över det i en kastrull, där vi tillsatte lite salt och pastan. Efter maträtten var klar gjorde vi äppeldesserten för den visste vi skulle ta kortast tid.
Under tiden som vi lagade maten diskade vi så vi inte hade all disk kvar till sist. Det vi hade kunnat göra annorlunda var att ta mer tomatsås för det blev ganska mycket köttbullar i förhållande till såsen. Men annars gick det som en dans på rosor:)


Matlagningsmetoder: stekning, kokning, fräsning, wokning.

Utförande: Vi stekte köttbullarna, hällde i matfett och vänta tills det blev varmt, sedan i med köttbullarna. Vi kokade pastan och såsen. Vi fräste löken och moroten i några minuter. Vi wokade äpplena likadant som vi stekte köttbullarna fast på lägre värme och endast några minuter.

Grupp Hanna och Meja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar