måndag 26 november 2018

Pasta med quornbitar i tomatsås av Olivia och Freja.

Idag fick vi välja vad vi ville laga, vi lagade pasta med quornbitar i tomatsås. Vi tyckte inte att det smakade så mycket, utan vi hade kunnat krydda den mera; så att det smakade något annat än tomat.

Måltiden är relativt bra i hänsyn till hälsan. Den hade kunnat innehålla mera grönsaker alternativt en sallad vid sidan om. Vi tyckte att det var en lagom mängd pasta till en större måltid, såsom middag, men något mycket till de vi skulle idag äta. Måltiden är vegetarisk, vilket är bra eftersom det är bra att variera mellan kött och vegetariska alternativ som proteinkälla. Dock, så uppfyller den inte tallriksmodellen fullt ut. För att uppfylla den så skulle den, som sagt, behöva mera grönsaker. Vi hade då kunnat göra exempelvis en sallad vid sidan om.

Om man tar hänsyn till ekonomin så är måltiden ganska bra. Ingen utav ingredienserna är speciellt dyra. Måltiden kan även göras utan quornbitar, vilket leder till att måltiden är ännu billigare, den kan också lagas med exempelvis ett dyrare köttalternativ, vilket leder till en större utgift.

Tyvärr så vet vi inte vart Quorn bitarna, pastan eller tomtsåsen kommer ifrån. Men, att äta något vegetariskt är i de allra flesta fallen bättre för miljön, än kött. De vegetariska alternativen som vi köper i Sverige, är oftast producerade här också. Vegetarisk mat minskar på mängden djur som vi behöver föda upp, vilket leder till en nerkortning av kretsloppet. Även mängden metangas minskar eftersom inte lika många kor behöver födas och gödas upp, vilket leder till en minskning på växthuseffekten. Även att vi inte behöver transportera djur och kött fram och tillbaka, ofta till andra länder för att packas; leder till en minskning på växthuseffekten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar