torsdag 3 maj 2018

piroger hanna och viggo

Vad har ni gjort idag?
Idag ha vi gjort piroger med köttfärsfyllning (blandfärs). Vi fräste gullök och la även i köttfärsen, tomatpuré, vitlök och salt och peppar. Vi gjorde degen på smör, mjölk, mjöl, jäst och salt. Vi gjorde degen till 4 delar och kvalde ut delarna till runda former. Vi lade på köttet på degen, vek över halva kanten och gafflade på sidan så att degen inte skulle spricka upp.

var något svårt eller lätt?
Det svåraste var att vika och göra själva pirogen, med det blev väldigt gott. Annars tycker vi båda att allt var enkelt.

Hur förhåller sig måltiden till tallriksmodellen? Ge förslag på en annan fyllning, gärna ett med förbättrat näringsinnehåll.
Man hade kunnat lägga till några grönsaker på tallriken, men man får i sig både kolhydrater från degen och protein från köttet. För att göra måltiden med annan fyllning som är bättre kan man göra ett vegetariskt alternativ såsom zucchini, spenat eller bara quorn/soja färs.

Hur smakade maten?
Maten smakade mycket bra och det var blandade goda smaker.

Hanna och Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar