torsdag 3 maj 2018

Piroger av Olle och Gustav

Vad har ni gjort idag?
Idag har jag och Gustav tillagat piroger. Fyllningen bestod av köttfärs, tomatpuré, salt, peppar och pressad vitlök.

Var något svårt eller lätt?
Vi tyckte inte direkt att någonting var svårt. Receptet var tydligt och enkelt med få tillfällen för misstag. Dessutom så jobbade vi bra tillsammans vilket underlättande ytterligare. Tiden spenderade vi också bra vilket gjorde att vi blev klara snabbt samtidigt som vi hann diska/städa under tiden.

Hur förhåller sig måltiden till tallriksmodellen? Ge förslag på en annan fyllning, gärna ett med förbättrat näringsinnehåll.
Det är enkelt att se faktumet att pirogerna inte uppfyller hela tallriksmodellen, det är för mycket kött och inga grönsaker. Om man räknar en enda pirog som hela måltiden så betyder det att man äter ≈ 50% bröd och ≈ 50% kött. Därför skulle exempelvis en sallad vara bra att ha vid sidan om. Om man bara vill äta pirog och inte sallad vid sidan om skulle man kunna tänka sig att man fyllde pirogen exempelvis med spenat och fetaost. På så sätt får man i sig en viss del grönsaker samt mejeriprodukt i form av fetaosten.

Hur smakade det?
Det smakade väldigt bra men nästa gång är vi överens om att vi ska använda oss av mer krydda för att få ännu starkare smak. Dessutom skulle jag tycka det var gott med en klick créme fraîche eller liknande för att få något "sås-aktigt" till pirogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar