torsdag 5 april 2018

Äggakaka Ella och Freja


Äggakaka Ella och Freja


Vad har vi gjort idag?

Idag har vi gjort en skånsk äggakaka, som innehåller mjöl, socker, salt, mjölk och ägg. Egentligen skulle man ha fläsk till men eftersom jag och Freja är vegetarianer så hade inte vi något fläsk till.

Hur gick det? Var något moment svårare?

Det gick väldigt bra. Vi samarbetade bra och gjorde en fin, jämn smet. Sedan så stekte vi äggakakan och så lyfte vi den med stekspaden så att smeten åkte in under och skapade flera lager. Själva vändningen var nog det svåraste momentet, men nu har jag och Freja lärt oss hur man gör, och vi tyckte att den ena sidan behövde lite mer stekyta så vi gjorde vändningen igen, och då var det mycket lättare. När vi väll visste hur man skulle göra.

Påminner rätten om någon annan?

Vi tycker att rätten påminner lite av en blandning av ugnspannkaka och omelett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar