torsdag 18 januari 2018

Zucchini och halloumibiffar med klyftpotatis och tzatziki av Gustav och Olle

Vad har ni gjort idag?
Gustav och jag har tillagat Zucchini och halloumibiffar med klyftpotatis och tzatziki.

Vad gick/blev bra?
Den kompletta måltiden blev mycket bra med en god smak både på tzatzikin, potatisen och på biffarna. Själva tillagningen  av maträtten gick smidigt och vi hade bra samarbete. Exempel på vårt goda samarbete är att medan Gustav stekte biffarna så dukade jag (Olle).

Vad gick mindre bra? Var något svårt?
Vi kunde ha städat undan bättre medan det bara var en sak som gjordes ex. stekte biffarna. Vi kunde ha jobbat fortare med smeten (som blev biffarna) för att bättre tajma med potatisklyftorna då potatisen nästan hann bli kall innan biffarna blev färdigstekta.

Hur smakade det?
Det smakade mycket gott, kombinationen av biffarna potatisen och tzatzikin.

Hade maträtten kunnat ändrats? Hur? Andra tillbehör?
Jag tycker att man kunde ha höjt värmen på ugnen för att få en hårdare yta på potatisklyftorna. Man skulle också kunnat använt sig av andra kryddor (t.ex. vitlökspulver) för att få ännu mer smak på potatisen. För att få mer smak skulle man kunnat ta exempelvis gul lök i smeten för biffarna för att få ännu mer smak.

Olle Dahl, Gustav Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar