torsdag 25 januari 2018
Kyckling med ris och tomatsås.
Idag har vi stekt, rensat och tillagat kyckling i ugnen, vi har kokt ris och vi har gjort en sås.
Det som gick bra var att vi fick en väldigt fin stekyta på kycklingen, vilket gjorde att den blev lite knaprig utanpå. En annan sak vi gjorde bra var att vi delade upp arbetet mellan oss, så när jag gjorde en sak, så gjorde Olle en annan.
Något som gick mindre bra, var att vi inte tog undan skärbrädan och kniven med rå kyckling direkt och istället började steka den. Istället borde vi tagit undan kycklingen direkt, för att minska risker för sjukdom. Det blev också lite fel i tajmingen mellan kycklingen och riset, vilket ledde till att riset stod i några minuter. Vi hade även kunnat krydda kycklingen mer för lite extra smak.
Vi tyckte att det smakade väldigt gott, kycklingen var perfekt tillagad, riset var bra och även såsen. Om vi skulle ändrat maträtten, så skulle vi haft i mer kryddor och mer vitlök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
-
Utvärdering pasta carbonara Hur är måltiden om man tar hänsyn till hälsa, ekonomi och miljö? Hälsa: I denna maträtten så finns protein ...
-
Hemkunskaps praktiskt prov. Grekiska biffar med potatis och paprika i ugn. Vad gick bra? Motivera. Jag tyckte perso...
-
Maträtt: Kycklingbröstfilé med potatissallad, vattenmelonssallad och vitlöksdressing/sås. -Vad gick bra? Motivera. Överlag gick al...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar