Hur tänkte ni när ni valde er maträtt?
Vi ville först prova göra något utan recept men vi visste inte vad. Vi hade iallafall bestämt oss för att använda oss av pasta. Efter ett tag valde vi att prova göra köttbullar av quornfärs eftersom Freja är vegetarian. Vi ville ha lite tips så vi använde Icas recept. Vi serverade "köttbullarna" med pastan, ketchup, tomat, paprika och morot. Quornfärsbullarna blev jättegoda.
Gick det som förväntat?
Vi båda tycker att allt gick som förväntat, vi delade upp uppgifterna lika och "köttbullarna" blev riktigt goda, vi rekommenderar verkligen att prova.
Vilket kokmoment använde ni?
Vi kokade pasta och det gick bra, vi hade koll på tiden och vattnet så pasta varken underkoka eller överkoka.
Vad har ni lärt er?
Vi har lärt oss att man ska använda ägg och potatismjöl i "köttbullarna" för att de inte ska dela sig när man steker de och så har vi såklart lärt oss hur man gör quornfärsbullar.
GRUPP: Hanna och Freja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
-
Utvärdering pasta carbonara Hur är måltiden om man tar hänsyn till hälsa, ekonomi och miljö? Hälsa: I denna maträtten så finns protein ...
-
Hemkunskaps praktiskt prov. Grekiska biffar med potatis och paprika i ugn. Vad gick bra? Motivera. Jag tyckte perso...
-
Maträtt: Kycklingbröstfilé med potatissallad, vattenmelonssallad och vitlöksdressing/sås. -Vad gick bra? Motivera. Överlag gick al...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar